Két pártra szakad a boszorkányság?

Mivel manapság a seprűn repkedés tudománya (ha volt ilyen?!) már régen feledésbe merült, kitört a vita a boszorkányok között. A probléma alapját az adja, hogy a boszik vajon régen valóban repültek-e, s ha igen, akkor hogyan: a seprűjüket babonázták meg, hogy az repülni tudjon, vagy ők maguk tudtak repülni, s a seprű csak egy véletlenszerű eszköz?

Néhányan akadnak olyanok is, akik szerint ez a seprűn való röpködés egy buta mese, ami csak arra volt jó, hogy rémisztgessék a népet. Ám a boszorkányok többsége - még itt a 3.évezredben is -  hisz abban, hogy őseik valóban seprűn lovagolva közlekedtek, így a háború is közöttük folyik. Az egyik tábor szerint a boszorkányok mindig is tudtak levitálni, s a seprűt - mint kéznél lévő eszközt - csak arra használták, hogy azzal tudják a repülés irányát megszabni. (Ők még nem látták Supermant a tévében!) A másik tábor tagjai szerint viszont a seprű tudott repülni, mert egy bizonyos titkos recept alapján készülő kenőccsel megkenve, erre alkalmassá vált. Ez utóbbi csoport tagjai arra is esküsznek, hogy tudják e csodakenőcs receptjét, csak valami ősi átokra hivatkozva nem készíthetik el. Ebből következően úgy tűnik, nem túl sok az esély az egyszerű döntésre a két párt igazságával kapcsolatosan.

Szerinted kinek van igaza?

Szerző: MágusMókus  2010.02.12. 17:06 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boszibulvar.blog.hu/api/trackback/id/tr701752617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása