Ahogy az interneten kutakodtam, egy meghökkentő dologgal találtam magam szemben:

 

 

No ez ám a reklám! Kérdés, mi igaz belőle?

Kormányzati jósdáról már ugye hallottunk, s bizonyára sokan ismerik az indexen megjelent cikket is ( http://index.hu/belfold/0530josda/ ) Szilvási Péter vállalkozásáról. De hogy a jóslás államilag elismert lenne, ez nekem valami új!

Tudtommal még az asztrológiai iskoláknak sem sikerült bekerülniük az OKJ-s képzésekbe, azaz ők sem kapnak állami oklevelet. Akkor hogyan lehet egy jós államilag elismert?

Vagy lehetséges, hogy mint ahogyan diplomához vagy papi szentséghez lehet jutni az interneten, van olyan állam, amely megadta nekik ezt az elismerést? S így csak arról van szó, hogy elfelejtették hozzáfűzni, hogy milyen állam ismerte el őket? Merthogy nem a magyar, arra elég nagy téttel mernék fogadni.

Persze a garancia nyújtásának feltételeit is szívesen megkérdezném az illetékesektől. Vajon milyen időtartamra szól? Adnak róla papírt, hogy mit jósoltak, s ha nem jön be a dolog, akkor visszafizetik a jóslás díját, vagy netán még kártérítésre is számíthat az, akinek esetleg kárt is okozott a neki szóló jóslat?

Ha mondjuk egy varázslatot garanciával csinálnak, annak még van értelme, hiszen, pontosan tudni lehet mi a cél, és hogy a mágikus beavatkozás által milyen időhatáron belül kell megvalósulnia. Ám értelmes boszorkány vagy mágus erre sem nyújt garanciát, mert tisztában van a befolyásoló tényezők hatásváltoztatásaival. Ám egy jóslat még ennél is zűrösebb, s így teljesen értelmetlen és érthetetlen, hogy mit is tudnak garantálni?!

 

Úgy tűnik, ezen még lehet gondolkodni...

 

 

Szerző: MágusMókus  2010.02.17. 18:38 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boszibulvar.blog.hu/api/trackback/id/tr131766974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása