Internetes csemegék helyett, ma egy kis idézetet nyújtok ád neked, Vito: Ez nektek mágia? című könyvéből.

Jó szórakozást...

 

"Alig egy éve történt: néztem gyanútlanul az egyik népszerű kereskedelmi tévé felkapott műsorát, s tágranyílt a szemem a csodálkozástól! Három jóshölgy versengett az ország főboszorkánya szerepében! Hirtelen azt hittem jópofa tréfa csupán, ám tévedtem. Megfogalmazni is bajos, ez a kis műsor mennyire valótlan és alaptalan gondolatsort hintett el, ki tudja mennyi néző tudatában! Olyan alapfogalmakat és státuszokat keverve, ami "boszorkánykörökben" szigorú és egyértelmű törvényeket sért! Miért is?...

...

...azt nyilatkozta a tévében, karöltve szőke kolleginájával: tesznek egyet s mást a mágiával az országunk jobb sorsra fordulásának érdekében! Te jó szagú úristen!!!

Hát süllyedhetnek emberek idáig?! És kit, mit fognak ők a mágiával "meghogyishívjákolni" a "szent cél" érdekében? Az időjárást, hogy ne legyen több eső? Vagy a nemzetgazdaságot és az abban ténykedőket, esetleg az olajárakat, az impotens és korrupt honatyákat, a haldokló mezőgazdaságot, netán tízmillió magyar embert? Soroljam, kérdezzem? Na ne!!! És ez az egetverő sületlenség lement a tévében, főműsoridőben, és senki sem kapott síró- vagy nevetőgörcsöt, de még pszichiátriai szakorvost sem hívtak az esethez, a biztonság kedvéért.

...

...azért mégiscsak erős túlzás, hogy egy-két médiában futtatott jós ott akar ülni, ahol nincs helye! Gátlástalanul címkézve fel önmagukat bármivel, ami emelheti esetleges "népszerűségük" kétes ázsióját! Egy pillanatra nem is értettem, miért maradtak csendben a misztikában jártas kulcsszerepeket betöltő emberek? Ám, ha jól belegondolok, mégiscsak tudom! Akik úgymond képben vannak a közvélemény számára, mert itt-ott szerepelnek, írnak róluk, vagy a tévében lejtenek szalagtáncot, és az önmutogatás nagymesterei, miért is konfrontálódjanak? Sütögetik ők a gesztenyéjüket szép csendben, és lesajnálnak minden egyebet. Cinkos megalkuvás honol köztük. Ők azok, akik jó kapcsolataik által jól menedzselik a mágia söpredékét. Tisztelet a kivételnek - a baj csupán az, hogy ez utóbbiak igen kevesen vannak.

Akik pedig tényleg érintettek az ügyben, természetszerűen hallgatnak, hiszen attól, hogy fura emberek, fura dolgokat tesznek, mondanak, vagy egy tévé műsor okkult státusokat osztogat a fejük felett, attól még az ő misztikus világuk érintetlen marad."

 

Szerző: MágusMókus  2010.02.18. 16:03 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boszibulvar.blog.hu/api/trackback/id/tr951769275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása