Mindegy, hogy nappal, vagy éjszaka kapcsolod be a tévét, egyre több csatornán ütközöl bele az éppen "remek tanácsokat" osztogató jósokba.

Kártyajósok, asztrológusok, sorelemzők vagy épp gyógyítók mutatják be, hogy micsoda "tudással" bírnak, s hogy ők bizony bárkinek megmondják a tutit, s olyan segítséget nyújtanak, amit sokáig nem felejt el az érdeklődő. (Persze, hogy nem, hiszen hamarosan megkapja a telefonszámláját!)

 

Nemrégiben a "nagy sztárjós", Müller Rózsa jóslatait hallgattam. Fél órán keresztül, szinte minden telefonálónak betegséget, anyagi gondokat, halált jósolt. (ROSSZ NAPJA LEHETETT!) Persze többnyire nem a hívónak prognosztizálta ezeket a szörnyű dolgokat, hanem valamely családtagjuknak. (Hátha ők is megkeresik ezután?)

Hát könnyű úgy azt mondani, hogy "a férjed betegsége rosszabbodik, a szívpanaszai akár kórházba is juttathatják", amikor a jósoltató még véletlenül sem tud reagálni, nem tudja azt mondani, hogy "miről beszél? nincs is férjem!", hiszen a vonalat a kérdés feltevése után, azonnal bontják.

Egyik ismerősöm, ötvenen túli egyedül álló hölgy is kénytelen volt végighallgatni, amint a "szuperjós" a gyermekeiről és a házasságáról beszélt roppant meggyőzően. Kár, hogy sosem volt neki ilyen! :-/

Ennél már csak azt a sztorit imádtam jobban, amikor egy másik ismerősöm arról érdeklődött nálam, hogy vajon igaz az, amit Alexander mondott neki arról, hogy "minden léleknek összesen kilenc élete van itt a Földön, és ő már a kilencediket éli". A hasamat fogtam a nevetéstől, s csak annyit tudtam visszakérdezni erre a bődületes hülyeségre, hogy "miért, te lélekben egy macska vagy?" Hiszen azokról mondják, hogy 9 életük van! :-)

Persze, ha nagyon kukacoskodom, már az is egy nagy marhaság, ami e mellékelt képen olvasható:

Mikor lesz szerencséje?

Ebben most azt tudhatnám meg, hogy mikor nyerem meg a lottófőnyereményt (és milyen számokkal?), vagy csak általánosságban mikor lesz szerencsém? Előbbi lehetetlenség, utóbbi pedig roppant egyszerű: minden pillanatban szerencsések vagyunk, hiszen túléltük! :-)

Ezernyi dolgot lehetne még felhozni a tévés jósok témájában, kezdve a tudásukkal, s befejezve az emberek pénzzel való lehúzásával, de úgy gondolom, erről már inkább gondolkozz magadban. (Én csak annyit mondanék, hogy Németországban már régen betiltották az ezo tévét, s gondolom más hasonló műsort sem engedélyeznek, míg nálunk egyre csak szaporodnak az ilyen jellegű "műsor/szolgáltatás nyújtó" cégek!)

 

Szerző: MágusMókus  2011.04.12. 11:00 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boszibulvar.blog.hu/api/trackback/id/tr162819757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása